DOMIBUS > e101 EF Finsensvej > Spørgsmål tagrenovering, evt. ny tagterrase, og evt. nyt varmeanlæg.

4 comments

 1. Ad. 1: Det er undersøgt, men rentabiliteten vil kræve, at strømmen kan forbruges, når solen skinner. Det vil igen kræve, at strømmen enten kan gemmes i batterier, eller at Fakta, som bruger meget strøm i dagtimerne, vil indgå en aftale med foreningen om at aftage strøm. Batterier er endnu ikke gode nok og uopsigelig aftale med Fakta, der kun er lejer, og som kan opsige med kort varsel, er urealistisk.

  Ad. 2: Banklån med variabel rente. Teoretisk er det ikke udelukket med et lån med fast rente, men det er ikke et produkt, som bankerne tilbyder som det normale, og det vil medføre udfordringer ved ønske om indfrielse, idet man ikke vil kunne indfri til restgælden. Ca. 50 % af ejere ønsker typisk at finansiere via fælleslån. Blandt disse 50 % er der ejere, som har planer om at bo i ejendommen i mange år, mens andre har ønske om at flytte i løbet af en kortere årrække. Der vil typisk være modsat rettede ønsker blandt ejerne – alt efter de pågældendes fremtidsplaner. Et lån med variabel rente er den type lån, som alle kan forstå og forholde sig til. Stiger renten på fælleslånet, har man mulighed for at indfri og tage et “privat” lån, hvis man herved kan få en billigere ydelse. Har man som ejer brug for fast rente, fordi man regner med at blive boende i mange år, er det p.t. meget billigere at få et realkreditlån. Her vil renten, inklusive bidrag være mindre end 1,5 % mens fælleslånet med variabel rente vil være ca. 3 – 4 %.

  Ad. 3: Varmeanlægget er kun nødvendigt, hvis der skal laves tagterrasse. Varmeanlægget vil betyde forbedring. Der vil således formentlig være færre problemer ved opstart af anlæg ved fyringsstart, og der vil også være en større varmebesparelse. Der er ikke lavet ingeniørberegninger på, hvad der kan spares.

  Ad. 4: Taget skal skiftes, da det udgør en sundhedsfare for dem, der skal have adgang til tagrummet, hvor ventiler til varmeanlægget er placeret. Der er risiko for, at dem, der får adgang til tagrummet, smitter resten af ejendommen med asbest. Asbest i tagrummet har muligvis også andre teoretisk muligheder for at sprede sig til ejendommen. Der BØR handles.

  Ad. 5: Se fantom-tegninger på hjemmesiden.

 2. Henrik Bak Rasmussen says:

  1. Har I undersøgt mulighederne for at få sat solceller på et nyt tag, hvad er konklusionen?
  2. Hvilken type lån er der planlagt?
  3. Nu er der også et varmeanlæg med. Hvad får det af betydning for varmen i bygningen?
  4. Hvad med stigestrenge, er det ikke lidt mere presserende end tag og varmeanlæg?
  5. Hvordan kommer tagterrassen til at se ud?

 3. Du skal åbne https://docs.google.com/spreadsheets/d/1o6jNqUg79V43HswawcVkDk9s9rLpbQj92ospIHodcbU/edit?usp=sharing

  Her kan du finde en linie med din lejlighed. Du kan i denne linie se, hvor meget du skal betale. Læg mærke til, at der er 2 ark. Det ene ark drejer sig kun om prisen for taget, mens det andet ark drejer sig om priserne, hvis et kvalificeret flertal er for tagterrasse. Med hensyn til “kun” nyt tag, skal du betale kr. 741 pr. måned, jf. celle J62. Hvis tagterrasse også vedtages skal du – alt afhængig af om taget skal forstærkes eller ej – betale mellem kr. 1.267 og 1.437 pr. måned, jf. celle L90 og N90.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *